B&S Auto's - Roggel

Historie

Het begin:

Bart Smits en Twan Brouwers zijn sinds 2008 de trotse eigenaren van dit groeiend bedrijf. Deze groei is gerealiseerd door inzet, vakmanschap en oprechte betrokkenheid t.o.v. de klanten.

Bart is met name gespecialiseerd in het technische aspect van auto's (onderhoud & reparatie). Nadat hij als jong mannetje altijd aan het sleutelen was aan brommers, was een opleiding tot 1e Autotechnicus bij Gilde Opleidingen in Venlo een logische keuze. Daarna is hij als monteur bij een universeel garagebedrijf begonnen. Hier en uiteraard thuis (in de avonduren) heeft hij veel ervaring opgedaan.

Ook bij Twan loopt er olie in plaats van bloed door de aderen. Twan is het aanspreekpunt rondom schadeherstel én verkoop. Hij heeft altijd een grote passie voor auto's en motoren gehad. Dat maakt dat hij een opleiding tot 'autoschadehersteller' heeft doorlopen. Twan heeft voorheen c.a. 10 jaar ervaring opgebouwd bij 2 andere schadeherstelbedrijven.

Brouwers en Smits (B&S Auto's) hebben elkaar gevonden in een gedeelde passie. Het begon met klussen aan de Golf I en Caddy. Dit vond plaats in een oude kippenschuur, buiten de tijden van de baas om. Er kwam steeds meer werk waardoor de samenwerking steeds hechter werd. Uiteindelijk besloten ze om een eigen bedrijf te starten.

Twan en Bart zijn begonnen met in- en verkoop van auto's; "Ik weet nog dat we in het begin wel 6 auto's te koop hadden staan, dat vonden we al zo veel!" 
 

De 2de locatie

Door de toenemende vraag naar onderhoud en reparatie werd het mogelijk volledig zelfstandig aan de slag te gaan.  Op het industrieterrein van Roggel was een grote bedrijfshal beschikbaar met daarbij een ruim buitenterrein voor de verkoop van auto's. In de bedrijfshal werden de onderhouds- en schadeherstelwerkzaamheden uitgevoerd en inmiddels is dit onze 2de locatie geworden.
 

Overname Auto Coenen

In Roggel deed de unieke mogelijheid zich voor om op A-locatie door te groeien. Na een voorbereiding van ongeveer een jaar werd eind 2013 voormalig Renault dealer Auto Coenen overgenomen.
Niet alleen het pand, maar ook een gedeelte van het personeel werd overgenomen. De klantvriendelijkheid en betrokkenheid van Auto Coenen wordt daardoor gecontinueerd bij B&S Auto's. Met trots mag gezegd worden dat de klanten van Auto Coenen nu ambassadeurs zijn van B&S Auto's.

 

FJ Design